Alle ballen in de lucht houden
en ondertussen toch al je dromen waarmaken

Maandagochtend. Ik word wakker en kijk naar buiten en merk dat ik de conclusie trek dat het weer niet zo fraai is vandaag. Het voelt koud en ik ben nog wat moe. Je kent het wel; iets met te laat naar bed gaan en toch vroeg opstaan. Vlak na dit moment belt de oppas dat ze wegens ziekte niet de hele dag kan oppassen vandaag. Een interessante uitnodiging om te kiezen welke energie ik wil zijn. De realiteit geeft mij geen fijn gevoel, maar ik weet dat het anders kan. Zelfliefde is één manier. In deze blog deel ik er nog 2 met je. 

Als ik een VIP dag heb, heb ik volop de tijd voor mijn klant. Ik merk dat dit ruimte geeft om wat meer vragen te stellen over hoe ik werk en leef. En laat ik eerlijk zijn; het voelt ook niet altijd gemakkelijk. Ondernemen zonder partner als “veilige backup” en een groot deel van de opvoeding van mijn zoon draag ik alleen. Waar ik jaren met alleen mindset alles in mijn voordeel kon draaien, merk ik dat het in deze situatie iets anders van mij vraagt.

Ik gebruik mindset nog steeds als unieke business tool. In business en in mijn leven. Het werkt en het heeft me meer dan eens resultaten gebracht die ik vanuit acceptatie van mijn realiteit destijds niet behaald zou hebben. Mindset zonder duidelijke acties en het aankijken van je “inner demons” is als water naar de zee dragen. Het heeft niet zoveel zin en het brengt je niet het resultaat dat jij graag wilt.

Vandaag deel ik drie persoonlijke tips met je. Ze lijken wellicht simpel toch ik wil je vragen om heel kritisch naar jezelf te kijken. Juist vanuit liefde voor jezelf. Zodat je gemakkelijker je verlangens werkelijkheid maakt. Wat doe je wel al en wat niet?

 

Tip 1: Zelfliefde gaat verder dan een avond op de bank

 

Zelfliefde heeft veel meer met egoïsme te maken dan je misschien denkt. En dat is precies wat je als vrouw lastig vindt. Op egoïsme zit een foute lading. Een verkeerde conclusie, die niet eens van jou is. Kijk maar eens naar kinderen, die zijn van nature veel meer met zichzelf bezig. Vaak is je vroeger vertelt niet zielig te doen, verstand belangrijker is dan gevoel en je maar beter normaal kunt doen dan doe je al gek genoeg.

Zelfliefde is heel goed voelen wat jij nodig hebt. En dit mag iets anders zijn dan je bijvoorbeeld een jaar geleden nodig had. Mijn situatie nu vraagt nog meer zelfliefde, grenzen én me-time dan twee jaar geleden. Elke dag opnieuw kijk ik wat ik nodig heb en daar pas ik zoveel mogelijk mijn prioriteiten op aan.

 

Tip 2: Stel je prioriteiten

 

“Wat zou Oprah doen?” Deze vraag stel ik mezelf vaker. Niet omdat ik me als de next Oprah zie. Ok…een beetje dan…we all have dreams! Meer nog omdat zij ook niet zomaar alles doet wat er op haar pad komt.

Als starter dacht ik altijd dat ik het druk had. Als ik nu iets weet, is het dat ik toen vooral druk was met van alles en nog wat, maar te weinig effectief AAN mijn bedrijf werkte. Ik voel heel goed het verschil tussen wat mij wel iets brengt en wat niet. En hoe lang iets mij iets brengt. En van daaruit maak ik keuzes. Ik ren niet elke netwerk meeting zomaar af, ik organiseer geen gratis challenges meer en ik voel heel goed welke keuzes echt direct bijdragen aan mijn bedrijfsresultaat.

Mensen kennen mij dan iets minder als de “gezellige keuvelaar” en soms vinden mensen daar iets van. En dat mag. “Wat zou Oprah doen?” denk ik dan altijd weer. En Oprah zou het waarschijnlijk niet veel uitmaken wat mensen vinden en vertrouwen dat de juiste mensen altijd op het juiste moment aansluiten.

 

Tip 3: Embodyment; ken je skills en ga verdieping aan met jezelf

 

Mijn intuïtie is mijn super power, nog veel meer dan de jaren sales en marketing ervaring die ik heb. Business coaches zijn er al genoeg en dat is helemaal goed. Tot je er achter komt dat alleen het implementeren van de strategieën je niet verder brengt.

Er zijn momenten in je leven waarop je dit stuk namelijk mag combineren met dieper in je lijf en het vertrouwen in jezelf zakken. Kwaliteiten verdiepen die je altijd al had, maar nog te weinig inzet of laat “vervuilen door onnodige ruis in je leven”. Stukken aankijken in je privéleven die in de weg staan van het kunnen ontvangen van je gewenste resultaat.

Steeds dieper en eerlijk naar jezelf kunnen kijken. De uitnodigingen van het leven aannemen. Dit vraagt liefde voor jezelf en het ontwikkelen van skills die je van nature al hebt maar nu misschien nog te weinig inzet. Een vrouwenlichaam bezit zoveel wijsheid. Jouw bekken, baarmoeder en vagina dragen de creaties die naar buiten willen. En ja, je hart vertelt je veel, maar het hart alleen krijgt de energie niet geaard. Het zal echt door je eerste en tweede chakra heen moeten en dat vraagt om verdieping. 

Nog te weinig wordt deze wijsheid – die eeuwen geleden zo vanzelfsprekend was voor vrouwen – meegenomen in je leven…laat staan in je Business. Je seksuele energie is creatie-energie. Het zorgt voor meer én een diepere drive achter je Business why. Het zorgt voor die glow op je gezicht waardoor mensen als vanzelf met je in gesprek willen. En het zorgt voor de energie achter de woorden die je deelt.

Wees je bewust van de energie waarmee jij creëert. Ik vertel mijn klanten altijd dat je kunt kiezen voor de verlepte banaan vol fruitvliegjes op het aanrecht of dat je je dag begint met champagne met aardbeien. It’s yours to decide. En ja, op dagen als deze waarop het regent, koud voelt en het leven je misschien uitdaagt is dat niet altijd gemakkelijk. Maar als ik er deze blog van kan maken, dan kun jij dus ook minimaal één Business actie doen die bijdraagt aan je gewenste resultaat.

Zeker kijkend naar de aankomende Volle maan – de Jachtmaan – is het goed om na te denken over wat je wel dient en wat niet (meer). Ik geef er a.s. woensdagavond een gratis live Business Healing over. Wil je meedoen? Kiezen voor de energie die jij wilt zijn en je laten ondersteunen door de energie van de maan? Meld je via deze link gratis aan. Ook wanneer je er niet live bij kunt zijn, dan ontvang je een dag later automatisch de opname.

 

 

 

0 Shares

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Vul hier je gegevens in en ik stuur je een mail als ik een nieuwe blog heb geschreven.

Scroll naar top