Spiritualiteit voelt niet altijd als “licht en liefde”

Soms groei je gigantisch via jouw schaduwkant en niet enkel door licht en liefde. Ik lees er niet zo vaak over. Zeker niet Business gerelateerd. Het gaat vaak om de nummers, strategie en ideale klant. Alleen als er een block in je energie voor staat, dan helpt op dat moment geen enkele strategie. Spirituele groei is niet altijd licht en liefde. Hoewel, in de ogen van je ziel is het altijd licht en liefde. Alleen vanuit je aardse kijk label je dit als donker / slecht.

Groei gaat soms gepaard met een situatie waarin er een dader en een slachtoffer is. Vanuit de spiritualiteit zie je bijvoorbeeld vaak dat “de spirituele” slachtoffer is van narcisme, seksueel misbruik of een vreemdgaande partner.

It’s not all love & light in Spirit land

 

Ik ben slachtoffer geweest van alle drie. Als je dit als slachtoffer moet betitelen. Ik kan er namelijk de spirituele les in zien. Vanuit die pijn en het niet volledig kunnen toelaten, omarmen en helen hiervan ben ik ook een dader geweest in andere situaties. Vanuit ongeheelde pijn deed ik pijn. Mezelf en de ander.

Ik was ook eens de vreemdganger. Degene die loog. Degene die pijn deed…veel pijn. De spirituele les hierin zien was een stuk moeilijker. Mezelf vergeven nog meer. Al dit donker helen ook. Zeker omdat hier niet veel over gesproken wordt. Its all love and light in spirit land.

Toen ik een aantal jaar geleden aan de slag ging met deze schaduwkant in mij was dit verre van love and light. Deze stukken waren vol schuld, schaamte en donker. Heel veel donker.

Door er open over te praten kon ik licht toelaten in deze donkere hoeken. Door er open over te praten kon ik mezelf vergeven. Door er open over te praten kon ik het doek weghalen over mijzelf en mijn ontvangkracht. In mij en in mijn business.

Elke Business is anders en vraagt een andere aanpak

 

Dit is geen “knip-en-plak” business strategie maar wel degelijk een stap die soms nodig is voor je business. Er zijn situaties waarin je big time leert door pijn, in het donker en waarvan je achteraf misschien denkt “wtf?”.  Als slachtoffer vergeef je de dader. Als dader vergeef je jezelf. Soms moet je leren op een manier die pas achteraf “klikt” en waardoor je zeker weet dat je dit nooit meer zo doet. Het opent een diepe, vaak oudere, donkere pijn waar je anders misschien nooit bij gekomen was. Deze “fuck-up” bracht je daar.

Maakt dat de situatie goed? Nee, het is geen vrijbrief.
Maakt dat de pijn van de ander goed? Nee, maar diep van binnen weet je dat je soms enkel leert door pijn.
Maakt dat jou goed? In die situatie misschien niet, maar je had het wel nodig om te zijn wie je nu bent.

Inmiddels heb ik veel ondernemers gesproken met een zelfde soort donker randje rond hun verleden. Mooie, krachtige, intuïtieve vrouwen en mannen. “Lichtwerkers” die uit die schaduw moesten stappen om weer in het licht te werken. Je bent hier op aarde om een stukje collectief donker te helen. Via elk stukje licht in jou steek je automatisch de lichtjes aan in anderen. Soms is daar een zonsverduistering voor nodig om weer het licht te kunnen zien.

Show the world your true colours

 

Kijk naar wie je nu bent, wat je nu doet en wie jij nu helpt door je verleden en heden. The good, bad & somtimes damn ugly. Je leeft nu en met jouw Business doe je mooie dingen. Prachtige resultaten die juist dat donkere randje toen nodig hadden om nu te kunnen zijn wie je bent.

Show the world your true colours. Wit en zwart. Licht en donker. Het mag er allemaal zijn. Die fouten maak je niet meer. Gooi de deken van schuld af. Heel elk donker randje in jou. En open automatisch weer de ontvangkracht in je business. Schuld is an ugly bitch. Let your angels kill your demons en stap vooruit.

Into the light.
Into the real you.
Into the business of your life.

 

Heb jij zo’n verhaal dat als een deken over jouw Business ligt? Struggle jij al een tijd in je Business en voel je je niet zoals je graag wilt? Maak je verlangens waar, maar kost het je ook nog veel? Werk je hard en verlies je jezelf te veel? Ben je er klaar mee en vooral klaar om schaamteloos als jezelf naar voren te stappen? Altijd en overal. In Life & Business? Stuur me een email via info@www.cindystal.nl of via PB en ik neem graag contact met je op om te kijken wat jou nu echt blockt in je Business resultaten en hoe je dit kunt helen.

Be magical, just by being you! 

 

 

0 Shares

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Vul hier je gegevens in en ik stuur je een mail als ik een nieuwe blog heb geschreven.

Scroll naar top