Angst voor de open ruimte

“Daar zit ik dan op de bank. Een vrije avond voor mezelf en wat moet ik doen? Ik ren van links naar rechts en nu ben ik weer een avond verder en heb ik eigenlijk niks gedaan.” Een berichtje van een goede vriendin, maar zo herkenbaar voor mij en veel vrouwen. Vullen, vullen, vullen. In de maatschappij waarin we leven is er zoveel keuze. Lege ruimte is er haast niet meer. En toch is de lege ruimte, de ruimte die je van nature bent. Deze ruimte creëert. Vanuit welke ruimte creëer jij?

Toen ik vorig jaar mijn relatie verbrak, was er een hele open ruimte voor mij. Volop kansen. Nieuwe mogelijkheden. Maar het voelde niet zo. Dit was toch wat ik wilde? Ik ben echter nog nooit zo in mijn angsten geraakt als de eerste weken alleen. Die open, nieuwe ruimte. De ruimte vol mogelijkheden. De magische ruimte. En toch deed ik er alles aan om mezelf keer op keer vast te zetten.

Dit was niet de eerste keer. Toen ik ontslag nam om mijn eigen bedrijf uit te bouwen, was er diezelfde ruimte. Drie jaar geleden, maar het gevoel was hetzelfde. Alleen nu op een dieper level. Destijds was er ook de open ruimte. De ruimte waarin ik letterlijk meer tijd had voor mezelf. Echter, ook de ruimte waarin ineens alles dichtbij kwam. Ik kon niet meer vluchten en moest het aankijken. Helen. Opnieuw kiezen. De eerste stap zetten.

Destijds ben ik de ruimte uit de weg gegaan. Vanuit angst. Ik wilde niet voelen. Open ruimte nodigt uit om naar voren te stappen. Jezelf erkennen voor de magie die jij bent. Zonder oordeel. Creatiemodus volop aan! Ontvangen, ontvangen, ontvangen.

 

Ontvangen vanuit vrouwelijke kracht

 

Reality check, je moet wel kúnnen ontvangen. En dit kon ik toen nog niet. Vaak gaat het zo. Het Universum nodigt je uit om te bewegen. Je verlangt iets en het Universum pakt jouw hand en zegt “Kom maar, samen zetten we die eerste stap en gaan we steeds een stapje verder.”.

En dus zette ik de eerste stap, maar het water voelde veel te koud. Of misschien beter, te fijn. Het water was ook toen kraakhelder, maar ik was het troebele water gewend. Vanuit oude pijn, patronen en blokkades. Ik was niet gewend om te ontvangen. Worsteling, hard werken en moeilijk doen was de tagline van mijn leven.

Natuurlijk waren er mooie momenten, maar die kunnen maar zo ver binnen komen als jij het jezelf toestaat. En waar de één open ruimte fantastisch vindt, is het voor een ander onbewust het meest beangstigde gevoel dat je kunt ervaren. Vanuit oude pijn. Niet beter weten en te weinig vertrouwen en liefde in en voor jezelf.

Healers, coaches, intuïtieve vrouwen als jij er één bent dan ken je dit gevoel. De drang naar vrijheid, rust en open ruimte. Tot deze er is. Even voelt het fijn…en dan? “Pak maar mijn hand en stel niet te veel vragen” zegt het Universum. Welke hand pak je echter nog te vaak? De hand van verslaving. De hand van opvullen en vluchten. De hand van niet beter weten.

En dat is ok. Het deel in jou dat die hand wilt pakken weet niet beter. Dit is het patroon dat zij al jaren volgt. Tot het genoeg is. Tot je voelt dat het je alles kost. Tot je voelt dat je op bent en niet meer weet hoe. Jouw kans, de uitnodiging om het anders te doen.

Dit mag anders. Dit kan anders. En ik wil je uitnodigen om het samen anders te doen. Hoe dan? Ik neem je graag vijf dagen lang mee in:

  • de weg naar binnen
  • de reis naar meer liefde voor jezelf
  • de uitnodiging om te verzachten in vrouwelijke kracht en je hier veilig in te voelen
  • het dieper leren vertrouwen op jezelf en jouw intuïtie
  • all-in te gaan in het leven

Go big or go home. Niet vanuit groter, sneller en beter. Groots in de liefde voor jezelf, het vertrouwen in het leven en de overgave aan wat het Universum van jou vraagt. Want alleen dan kun je alles waarmaken wat jij wilt. Het is jouw pad. Er is niemand die deze weg zo goed kan bewandelen als jij.

Laat de rem los. Haal de snooze knop uit je lijf en press play! Doe jij mee? Meld je via deze link aan om elke dag de visualisatie, mediatie en/of healing in je mailbox te ontvangen. Tevens zal ik elke dag even live zijn in de besloten Facebook groep en kun je mij daar alles vragen.

 

Your time is now. Press play.

 

 

0 Shares

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Vul hier je gegevens in en ik stuur je een mail als ik een nieuwe blog heb geschreven.

Scroll naar top